Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €69.00
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel waarborg

GRATIS verzending van jouw Womanizer | 5 jaar Garantie

Wat is Squirten en hoe doe je dat?

Let's Squirt!

Wat is squirten nou eigenlijk écht?

En hoe kan je dit oefenen?

Squirten, ook wel bekend als de vrouwelijke ejaculatie, is al jaren een intrigerend fenomeen. Bij sommige vrouwen komt er vocht vrij wanneer ze een orgasme bereiken. Dit vocht kan variëren van enkele druppeltjes tot zelfs een krachtige stroom die uit de vulva spuit. Er bestaat echter veel verwarring en onzekerheid over de aard van dit vocht: is het urine of een ander soort vocht? En welk gaatje is verantwoordelijk voor deze vrijgave? Kortom, wat is squirten nu precies?

Wat is squirten: urine of vocht?

Bij het squirten door een orgasme komt vloeistof vrij uit de blaas, heeft onlangs een Japans onderzoek bevestigd. Hiermee is een langlopend seksueel mysterie opgehelderd.

Tijdens seksuele opwinding kunnen vrouwen verschillende soorten vloeistoffen produceren. Allereerst wordt er een natuurlijk glijmiddel afgescheiden om de wrijving te verminderen tijdens de seks. Vervolgens wanneer een vrouw een orgasme bereikt, kunnen er soms twee andere soorten vloeistoffen uit de urinebuis komen.

De eerste is een melkachtige vloeistof die in kleinere hoeveelheden vrijkomt. Bij dit aparte fysiologische proces wordt deze dikkere melkachtige vloeistof afgescheiden uit kleine klieren naast de urinebuis, de klieren van Skene, ofwel de vrouwelijke prostaat. Deze vloeistof bevat het prostaat-specifiek antigeen (PSA), dat ook aanwezig is in het ejaculaat dat door de mannelijke prostaat wordt geproduceerd.

De tweede is een heldere vloeistof die in grotere hoeveelheden kan vrijkomen. Deze heldere vloeistof kan variëren van enkele milliliters tot wel honderden milliliters.

Voorheen werden beide orgasmevloeistoffen gezien als vrouwelijke ejaculatie. Maar dat is dus niet juist. Deze term wordt inmiddels alleen nog gebruikt voor de melkachtige vloeistof, terwijl squirten wordt gebruikt om het vrijkomen van de heldere vloeistof te beschrijven. En komt dus wel degelijk uit de blaas. Ongeveer 5 procent van de vrouwen in westerse landen zou kunnen squirten.

Waarom ruikt het niet naar urine?

Omdat het vrouwelijk ejaculaat een mengsel is van de verschillende vloeistoffen en omdat deze urine geproduceerd wordt tijdens seksuele opwinding is deze anders van samenstelling dan gewoonlijk. Squirtvocht lijkt dus niet op urine en smaakt het ook niet zo. Ook zeggen vrouwen die squirten dat dit vocht niet naar urine ruikt. Dat klopt, omdat de andere stoffen in dit vocht de geur veranderen. Daarnaast is de  urine die tijdens seks wordt geproduceerd veel wateriger dan anders.

Voelt Squirten lekker?

Uit een Zweeds onderzoek onder 28 vrouwen kwam naar voren dat de ervaringen van vrouwen met squirten sterk uiteenlopen. Voor sommigen voelde het heel lekker, terwijl anderen het overschat vonden, of juist gênant. Sommigen zeiden dat het squirten onvrijwillig was, terwijl anderen het juist door oefenen leerden.

Kan iedereen squirten?

Het is absoluut niet voor iedereen haalbaar om dit ooit te kunnen. Maar je kunt het zeker proberen! Wees alleen niet bang of gefrustreerd als jou dit niet lukt. Dat is helemaal niet raar. Echt niet! En het is ook niet nodig om te squirten om geweldige seks te hebben. Maar als je het wel kan, kan het een leuk extraatje zijn.

Hoe laat je iemand squirten?

Misschien wil je het zelf heel graag ervaren of vind je partner het misschien ontzettend opwindend als je klaarkomt én squirt. Je kunt het  proberen te oefenen met onderstaande tips.

Squirten heeft te maken met het vinden én stimuleren van de G-spot. Deze plek is soms nogal moeilijk te vinden. De volgende drie regels zijn ontzettend belangrijk als je iemand wil laten squirten:

  1. Neem je tijd! Verwacht vooral niet dat iemand al na een paar seconden al squirt. Helaas, zo werkt het niet.
  2. Vind de G-spot en stimuleer deze zachtjes en subtiel. Wil je weten waar jouw G-spot zit? Ga uit op verkenning! Dit kan je het doen door bij jezelf te voelen. Je G-spot is niet zacht, sterker nog: het voelt aan als het oppervlak van een golfbal of de huid van een sinaasappel. Als je de G-spot stimuleert, zwelt deze op waardoor het tegen de blaas aandrukt. Je hersenen krijgen op dat moment een seintje dat je moet plassen. En dít zorgt ervoor dat je soms kan squirten bij het klaarkomen: je blaas wordt in feite geleegd.
  3. Geduld is een schone zaak in het leven: squirten kan, maar het hoeft niet. Wees daarom niet teleurgesteld als het niet lukt. De volgende keer lukt het je misschien wel. Of niet. Daarom moet je vooral niet vergeten te genieten!

Sextoys die de G-spot stimuleren en squirten bevorderen

De G-spot stimuleren is dus de tip om te squirten. Bij Womanizer.nl verkopen wij toys die dit zeker kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Womanizer OG. Dit luchtdruk speeltje is speciaal ontworpen om een G-spot te leren ontdekken en een G-spot orgasme te ervaren. En misschien ervaar jij bij gebruik ook de drang op te squirten.

Daarnaast raden wij zeker de We-Vibe NOVA 2 aan. Een geweldige Rabbit vibrator waarvan de arm te stellen is zodat hij precies pas jouw G-spot stimuleert. Je kunt tevens genieten van vibraties tegen de clitoris met de bijzonder gevormde clitoris arm die altijd goed druk geeft tegen de clit. Je kunt dit deel ook uitzetten en alleen genieten van G-spot stimulatie.

Onze laatste tip is de Womanizer DUO2. Deze heeft exact dezelfde arm als NOVA2 van We-Vibe. Maar de clitoris stimulatie is hier op basis vakluchtdruk. Ook bij de DUO2 kun je beide vormen van stimulatie tegelijk ervaren of apart want beide delen zijn apart te bedienen.

 

Ook interessant