Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €69.00
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel waarborg

💓 NIEUW – Womanizer NEXT – 3D Pleasure

Wist jij dit al?

De 9 Orgasme Feiten

De 9 Orgasme feiten.

Een orgasme is voor velen een heerlijk geluksmoment. Of het nu gebeurd tijdens de seks samen of solo tijdens masturberen, het voelt ongelooflijk lekker en voldaan. Maar wist jij deze 9 Orgasme feiten al?

Een orgasme fungeert als een natuurlijke pijnstiller

Het ervaren van een orgasme brengt een gevoel van welbehagen met zich mee, waarbij plotseling de hoofdpijn die je zojuist had verdwijnt en je hele lichaam trilt. Volgens seksuoloog Megwyn White komt dit door het vrijkomen van endorfine, wat gedurende een korte periode resulteert in verminderde of zelfs geen pijn. Deze endorfinereceptoren verspreiden zich door het hele lichaam en creëren de geluksgolf die we ervaren tijdens een orgasme. Recente onderzoeken suggereren ook dat hetzelfde hersengebied dat wordt geactiveerd bij pijnervaring, ook geactiveerd wordt tijdens een climax. Hierdoor wordt aangenomen dat een orgasme niet alleen het onmiddellijke pijngevoel kan verminderen, maar ook op de lange termijn kan bijdragen aan het verlichten van menstruatiekrampen.

Gehuwde mensen masturberen frequenter dan alleenstaanden

Het klinkt misschien ongelooflijk, maar volgens onderzoek masturberen getrouwde mensen vaker dan hun alleenstaande tegenhangers. In langdurige relaties variëren de seksuele behoeften van partners vaak, waardoor de ene partner soms wel interesse toont terwijl de ander dat niet doet. Gelukkig hoeft men het verlangen niet te onderdrukken, omdat seksspeeltjes beschikbaar zijn om te helpen. Masturberen in een relatie heeft tal van voordelen op de lange termijn, zoals het verminderen van stress, het vergroten van zelfvertrouwen en het ontdekken van persoonlijke voorkeuren, wat op zijn beurt de communicatie met de partner kan verbeteren.

In slaap vallen na seks getuigt van genegenheid

Het is een misvatting dat direct in slaap vallen na seks duidt op verveling. Integendeel, volgens seksuoloog Megwyn White wijst dit gedrag op tevredenheid en een sterke intimiteit tussen partners. De toename van het hormoon oxytocine, ook wel bekend als het ‘knuffelhormoon’, tijdens seks bevordert gevoelens van nabijheid en het opbouwen van een hechte band. Bovendien kan na een orgasme een stijging van het hormoon prolactine worden waargenomen, wat resulteert in een betere nachtrust. Dus, als slapeloosheid een probleem is, kunnen seks of masturbatie helpen ontspannen en de slaapkwaliteit verbeteren.

Een orgasme draagt bij aan een stralende huid

Die prachtige post-seks gloed op je gezicht is niet alleen plezierig om te zien; het wordt veroorzaakt doordat tijdens een orgasme niet alleen bloed naar de geslachtsorganen stroomt, maar de bloedcirculatie door het hele lichaam wordt gestimuleerd. Zowel seks als masturbatie dragen bij aan een betere huid door de verhoogde bloedstroom, wat resulteert in een toename van zuurstofproductie, weefselgroei en collageenproductie. Deze processen helpen de huid gehydrateerd te houden en er langer jeugdig uit te zien. Daarnaast ontspannen gezichtsspieren tijdens seks, wat positieve effecten heeft op het uiterlijk van de huid.

Mannen kunnen ook een orgasme faken

Hoewel bijna de helft van alle vrouwen bekend staat om het faken van een orgasme, doet ook 17-25% van de mannen dit, zij het in mindere mate. Seksuoloog Megwyn White legt uit dat mannen soortgelijke redenen hebben als vrouwen om een orgasme te faken. Soms ervaren ze moeite bij het bereiken van een climax en voelen ze de druk om snel klaar te zijn. Anderen veinzen een orgasme als ze denken dat hun partner niet van de seks geniet, waardoor ze eerder kunnen stoppen. Het heersende stigma dat mannen altijd moeten presteren en bij elke seksuele interactie een orgasme moeten hebben, kan druk creëren, wat sommigen aanzet tot het faken van een climax.

Vrouwen met een scherp reukvermogen bereiken vaker een orgasme

Aangezien geur een belangrijke rol speelt bij aantrekkingskracht, is het niet verrassend dat vrouwen met een goed reukvermogen vaker een orgasme bereiken. Dit komt doordat geur kan dienen als een indicator of iemand genetisch compatibel is. Als iemand aangenaam ruikt, suggereert dit genetische compatibiliteit voor het verwekken van kinderen. Het vermogen om geur te gebruiken om te beoordelen of iemand goed bij ons past, is niet beperkt tot vrouwen; mannen kunnen bijvoorbeeld onbewust ruiken wanneer een vrouw zich in haar vruchtbare fase bevindt en ovuleert. Geur speelt een cruciale rol in het aantrekken van opwinding.

Een orgasme is mogelijk gedurende het hele leven

Wanneer we zeggen dat een orgasme gedurende het hele leven mogelijk is, bedoelen we niet alleen dat mensen op hoge leeftijd een climax kunnen bereiken, maar ook dat het wordt verondersteld dat baby’s zichzelf in de baarmoeder kunnen aanraken. Het is zeker dat mensen tot ver in hun negentigste levensjaar een orgasme kunnen ervaren, afhankelijk van hun gezondheid. Volgens Megwyn White voelen oudere mensen die geloven dat een orgasme mogelijk is, over het algemeen meer tevredenheid in hun seksleven en genieten ze over het algemeen van een betere gezondheid dan anderen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen meerdere orgasmes ervaren

In tegenstelling tot de gangbare misvatting dat alleen vrouwen in staat zijn om meerdere orgasmes achter elkaar te ervaren, is een klein percentage van de mannen hier ook toe in staat. Weinig mensen weten dat mannen een orgasme kunnen beleven zonder ejaculatie en dat ze ook kunnen ejaculeren zonder daadwerkelijke climax. Oefeningen zoals tantra of edging, gericht op stimulatie vlak voor de climax en het inhouden ervan, kunnen mannen helpen bij het ervaren van meerdere orgasmes. Bovendien kan bekkenbodemtraining, bijvoorbeeld met anale speeltjes, ook voor mannen een goede oefening zijn om hun prostaat te stimuleren en zo intensere orgasmes te ervaren, wat na langere training ook tot meerdere orgasmes kan leiden.

Vrouwen die edgen beoefenen, ervaren intensere orgasmes

Niet alleen mannen maar ook vrouwen die edgen beoefenen kunnen intensere orgasmes ervaren. Als je keer op keer op de tast naar deze climaxmomenten gaat en kort voor het orgasme een ‘pauze’ neemt, wordt het zenuwstelsel getraind. Hierdoor kun je in de loop van de tijd steeds meer verlangen opbouwen. 65% van de vrouwen die edgen beoefenen, ervaart sterkere, langere en intensere orgasmes.

Ook interessant