Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €69.00
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel waarborg

Orgasme Garantie op Womanizer PREMIUM2, DUO2, CLASSIC2 & LIBERTY

Misvattingen en weetjes.

Alles over het vrouwelijk orgasme.

Vrouwen en hun Orgasme.

Helaas wordt over het vrouwelijk orgasme nog steeds veel verkeerd begrepen, en blijven veel schadelijke mythen hierdoor bestaan. Want wat blijkt: het vrouwelijk orgasme is er alleen voor puur genot. Eindigen met een orgasme na een wilde of romantische vrijpartij hoeft dus helemaal niet, maar het mag wel!

Een orgasme is voor een vrouw net als voor een man ronduit heerlijk en een intens gevoel. Wetenschappers weten niet zeker of het vrouwelijk orgasme extra voordelen heeft. Vrouwen hoeven namelijk geen orgasme te krijgen om te ovuleren of zwanger te worden.

Maar waarom heeft een vrouw dan eigenlijk een orgasme en wat gebeurt er tijdens een orgasme? We leggen het je uit en ontkrachten ook enkele veel voorkomende misvattingen.

Waarom komen vrouwen klaar

De doel van het mannelijke orgasme is duidelijk. Mannen moeten ejaculeren zodat er tijdens de penetratie sperma in de vagina terecht komt, wat mogelijk tot een zwangerschap kan leiden. Het mannelijke orgasme heeft dus duidelijk een evolutionair doel.

blog vrouwelijk orgasmeHet doel van het vrouwelijk orgasme is minder duidelijk. Onderzoekers hebben talloze potentiële voordelen gesuggereerd, maar er zijn er maar weinig die grondig zijn getest en geen enkele theorie heeft overtuigende wetenschappelijke ondersteuning.

Niet alles wat het lichaam doet, heeft dus duidelijk een doel. Een studie uit 2016 stelt wel dat het vrouwelijk orgasme misschien geen duidelijk evolutionair voordeel heeft, maar dat het een overblijfsel kan zijn van een tijd waarin de hormonen die met een orgasme geassocieerd waren, nodig waren voor een vrouw om te ovuleren.

En omdat er geen evolutionaire noodzaak was om het vrouwelijk orgasme te elimineren, bleef het bestaan, zelfs als het niet langer nodig was voor de vruchtbaarheid. Hoera!

Maar een vrouwelijk Orgasme kan een veel belangrijker doel dienen. Namelijk het genot dat het kan veroorzaken, kan vrouwen aanmoedigen om seks te hebben. Dit kan ook de band met een seksuele partner bevorderen, wat natuurlijk weer aanzienlijke evolutionaire voordelen heeft.

Wat gebeurt er tijdens een orgasme?

Tijdens opwinding neemt de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen toe, waardoor ze gevoeliger worden. Naarmate de opwinding toeneemt, neemt de hartslag toe, zo ook nemen de bloeddruk en ademhalingssnelheid toe. Wanneer het orgasme nadert, kunnen de spieren gaan trillen of samentrekken. Veel vrouwen ervaren ritmische spiersamentrekkingen in de vagina tijdens een orgasme zonder dat ze dit zelf in de hand hebben. En dit geeft een heerlijk gevoel van ontlading.

Verschillende onderzoekers stellen dat de seksuele respons specifieke stadia volgt, hoewel hun theorieën over deze stadia verschillen. Toch bevatten de meeste theorieën de volgende fasen:

– opwinding, waarbij de opwinding toeneemt
– plateau, waarbij de opwinding toeneemt en afvlakt
– orgasme, wat intense gevoelens van genot veroorzaakt
– resolutie, waarbij de opwinding afneemt

Veel vrouwen zijn in staat om nog een orgasme te krijgen nadat ze zijn verdwenen, terwijl mannen meestal een periode van   rust nodig hebben voordat ze weer een orgasme kunnen krijgen.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel het internet vol staat met artikelen die beloven dat orgasmes de huid, het haar en de algehele gezondheid verbeteren, is er weinig wetenschappelijk bewijs dat orgasmes specifieke gezondheidsvoordelen bieden. Wetenschappers hebben geen evolutionaire voordelen van vrouwelijke orgasmes geïdentificeerd of hebben ontdekt dat orgasmes de gezondheid verbeteren.

Maar orgasmes zijn een moment van genot en geluk en dit kan zijn eigen voordeel hebben. Plezierige seks kan iemands humeur verbeteren, stress verlichten, de immuniteit versterken en een betere relatie tot gevolg hebben. Hier ga je natuurlijk alsnog van stralen en geeft toch die heerlijke blos op je wangen 😉

Veelvoorkomende misvattingen

Helaas zijn er nog steeds veel misvattingen over vrouwelijke orgasmes. Met name deze:

  • Vrouwen die geen orgasme kunnen hebben, hebben psychische problemen of zijn niet normaal.

Dit is onzin. Hoewel trauma, relatieproblemen en een slechte geestelijke gezondheid het moeilijker kunnen maken om een ​​orgasme te krijgen, hebben veel mensen met een gezonde seksuele houding en goede relaties soms ook problemen om een orgasme te krijgen.

vrouwelijk orgasmeEen orgasme is zowel een fysieke als een psychologische reactie, en tal van redenen kunnen het moeilijker maken om op deze manier van seks te genieten. Zelfs koude voeten kunnen een reden zijn. Denk je namelijk constant aan die koude voeten tijdens de seks kan je al zo afgeleid zijn dat een orgasme uitblijft.
Gewoon sokken aantrekken kan dan al de oplossing zijn.

Ook zijn er mensen die worstelen met een orgasme vanwege onvoldoende natuurlijke vochtigheid van de vagina. Dit kan gebeuren tijdens het gebruik van hormonale anticonceptie, tijdens of na de zwangerschap of als gevolg van de menopauze.

Vrouwen kunnen ook vulva pijn ervaren, een onverklaarbare pijn in de vagina of rond de vulva. Het behandelen van deze en andere medische aandoeningen kan het seksuele genot verbeteren.

  • Een van de grootste misvattingen is dat veel mannen en ook vrouwen denken dat de vrouw een orgasme krijgt van penetratie. Veel vrouwen kunnen alleen een orgasme krijgen door stimulatie van de clitoris. Maar liefst 66% van de vrouwen krijgt geen orgasme van penetratie alleen. Dus nee er is niks mis met jou wanneer dit niet lukt tijdens de seks.

Daarnaast kan het vrouwelijk orgasme het gevolg zijn van vele soorten stimulatie, waaronder vaginaal, clitoraal en/of tepelcontact. Niet iedereen komt klaar van dezelfde stimulatie.

Vrouwen moeten verliefd zijn op een orgasme.

Het orgasme is een complexe psychologische en biologische ervaring – het bereiken en ervaren van een orgasme is niet voor elke vrouw hetzelfde. Sommige vrouwen hebben misschien meer behoefte aan liefde voor een orgasme, terwijl anderen dat misschien niet nodig hebben.

De relatie van een persoon met zijn partner kan dus al dan niet invloed hebben op zijn vermogen om tijdens de seks een orgasme te krijgen.

Uit een onderzoek uit 2018 bleek dat 86% van de lesbische vrouwen zei dat ze gewoonlijk of altijd een orgasme hadden tijdens seks, vergeleken met slechts 66% van de biseksuele vrouwen en 65% van de heteroseksuele vrouwen. Wij denken dat lesbische seks hoger scoort, omdat vrouwen nu eenmaal beter weten welke stimulatie leidt tot een orgasme. En het blijkt ook dat lesbische stellen veel meer gericht zijn op de clitoris tijdens de seks.

Wat als je geen orgasme kunt krijgen?

Niet in staat zijn om een ​​orgasme te krijgen is een veelvoorkomend probleem en kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen krijgen misschien niet de juiste soort stimulatie tijdens seks, terwijl anderen misschien een trauma hebben meegemaakt dat verband houdt met seks.

Een analyse uit 2018 van 135 eerdere onderzoeken identificeerde verschillende factoren die dit kunnen verhogen

blog vrouwelijk orgasme – relatieproblemen
– spanning
– problemen met de geestelijke gezondheid
– slechte lichamelijke gezondheid
– urogenitale problemen, zoals bekkenpijn
– een geschiedenis van abortus
– een geschiedenis van genitale verminking van vrouwen
– seksueel misbruik
– religieus zijn, misschien vanwege seksuele schaamte en stigma

Dezelfde studie identificeerde gelukkig ook handvaten die de seksuele ervaring verbeteren, waaronder:

– dagelijkse genegenheid van een partner
– een positief lichaamsbeeld
– betere seksuele voorlichting
– intieme communicatie met een partner
– En last but not least : masturbatie kan iemand helpen te ontdekken wat goed voelt.

En dit laatste punt ‘masturbatie’ is precies dat wat wij vrouwen vaker zouden moeten doen. Neem de tijd voor jezelf. Ontdek jezelf en laat daarna eventueel jouw partner weten wat jij fijn vindt. Ontdek welke stimulatie je nodig hebt om misschien ook samen tot een orgasme te komen. En vergeet dus niet: genot is het doel van masturbatie en seks. Gewoon lekker genieten en niet het orgasme als doel stellen. Dan volgt het orgasme vanzelf.

Ook interessant